Főoldal
Aktuális kiállítás Kiállítások helyszínei Kiállítóink Fotógaléria Letölthető sajtóanyagaink! Elérhetőségeink!
debrecen

III. Allianz Hungária Debreceni Autószalon 2005. március 13-14. Főnix Csarnok
Magyarországon először itt az alföldi autóshow-n látható a Ferrari Enzo

III. Allianz Hungária Debreceni Autószalon

A harmadik autószalonon sem okozhatunk csalódást látogatóinknak, ezért ha lehet még látványosabb és még különlegesebb kiállítással várunk mindenkit.Egy ilyen seregszemle, hasonlít egy kortárs képzőművészeti kiállításhoz, hiszen egy-egy autó több mint egyszerű használati eszköz, igazi esztétikai élményt nyújt, divatot, kultuszt teremt, életfilozófiát tükröz. Ez különösen akkor igaz, ha ezek egyedi gyártású, kis szériás éppen ezért magas presztízsű autók. Ebbeől a kategóriából kerülnek ki a szalon sztárvendégei, a Lamborghini legújabb csodája a Murciélago, a formatervezés és a technika találkozásának csúcsa a Pagani Zonda, vagy az utcai sportautók királya, a Ferrari F-50, na és a legújabb telivér, a magyarországon eddig még sehol sem látott álomautó, a Ferrari Enzo. Csupán pár száz embernek adatik meg a világon, hogy ilyen autócsodákat mondhasson magáénak, mi pedig szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha életünkben legalább egyszer testközelben találkozhatunk egy ilyen legendával. Hát ezt az élményt, és olyan európai szintű kiállítást és showt tudunk garantálni mindazoknak, akik ellátogatnak a debreceni Főnix Csarnokba 2005. március 13-án, vagy 14-én.

Belépőjegyárak:
Felnőtt: 1.800 Ft
Gyermekjegy, 2-14 éves korig: 900 Ft
Ferrari Enzo - A varázslatos Enzo

Hazánkban egy régebbi Ferrari is csoda számba megy, nemhogy a márka csúcsmodellje, az Enzo. A március 13-14-én, a Debreceni Főnix Sportcsarnokban megrendezésre kerülő sportautó kiállításon, sok különlegesség mellett egy Ferrari Enzo is megtekinthető lesz.
Mielőtt itt lesz látható az Enzo. Sokakban felmerül a kérdés, hogy a Ferrari Enzo miért annyira különleges, miben más, mint a többi sportautó?

tovább>>
Maserati Copue/Spyder - Álom készítők

A Maserati hazai szalonjának a megnyitóján hangzott el az a találó mondat, hogy a kékvérű olasz márkánál nem autókat gyártanak, hanem álmokat. Azokat az álmokat, amelyekre az autósok többsége vágyakozik. Ezekből kettő lesz látható a debreceni verseny és sportautó kiállításon.
A Maserati eredete pontos dátumhoz és helyhez köthető, Olaszország, Bologna, Via Del Pepoli 1/A, 1914. A márka a korai időkben bekapcsolódott a versenysportba, az akkori legmagasabb szintű, a mai F1-nek megfelelő sorozatba. Indianapolis 500-as győzelem a tengerentúlon, később Formula 1-es márka világbajnoki cím, ilyen örökséget "cipel" a gyár a sport terén.

tovább>>
Zonda Pagani - az alakot öltött sebesség

Pagani Úr kitett magáért, mikor a Zonda-t megálmodta. Első pillanattól kétségünk sem lehet afelől, hogy ez az autó száguldásra született. A tudományos fantasztikum határait súroló külső oka az aerodinamika elvén kialakított tökéletes karosszéria. A gondosan válogatott anyagok az alumínium, a karbon és a bőr harmóniája, a precíz kézi munka eredménye egy 350 km/h sebességre képes futurista műalkotás.

tovább>>
Lamborghini Murciélago - a bika szárnyalása

A Murcielago a márka nemes vérvonalának büszkesége, mind koncepciójában, mind felépítésében elődei legjobb tulajdonságait ötvözi egy, tökéletes egésszé. A névválasztás elöször egy kicsit megdöbbentőnek tűnik, hiszen egy öklelő bika képét magán hordozó autónak a "denevér" (a murciélagó spanyol jelentése) elnevezés nem a legkézenfekvőbb választás, a felfelé nyíló ajtók, a nagy sebességnél automatikusan felnyíló oldalszárnyak, vagy a tekintélyes méretű hátsó légterelők erre is magyarázatot adhatnának. A név azonban mást takar, Murcielélagonak egy bikát hívtak, aki egy 1800-as évek végi viadalon bátorságával és nemes szépségével kivívta a közönség és matadora tiszteletét, és elnyerte szabadágát. Az új Lamborghini a tradíciók erejét és a technika vívmányait ötvözi egybe, egy első látásra is erőt és vadságot tükröző 580 lóerős "öklelő bikává".

tovább>>
Ferrari F-50 - az olasz paripa

Az autó, amelyet nem kell senkinek bemutatni, az autó melyet kortól, nemtől és érdeklődési körtől függetlenül bárki felismer, az autó mely az egész világon a gazdagság, a fényűzés és az erő megtestesítője. Igen, ez a Ferrari. Enzo Ferrari, a nagy tehetségű olasz autós sportmenedzser, olyan márkát teremtett, amely sokkal több egy luxus sportautónál. A Ferrari egy életérzés, egy fogalom. A kiállításon látható F50-es mindenben megfelel az autóról kialakult képnek. Fantasztikus forma, 5000 cm3-s motor, 550 lóerő teljesítmény, természetesen mindez tűzpirosban. Eddig ebből a típusból 346 darabot adtak el a világon, melyre az egyik magyarázat a közel 120 millió forintos vételár.

Az I. Allianz Hungária Debreceni Autószalonról

Autó kiállításainkkal a vidéki nagyvárosokat céloztuk meg, így az elmúlt időszakban Debrecen, Pécsen, Miskolcon és Szegeden vártuk az autók szerelmeseit. A Budapesti Autószalon után, az év legsikeresebb, és leglátványosabb autós seregszemléjét a debreceni Főnix csarnokban rendeztük meg. A város új büszkesége, a Főnix rendezvénycsarnok minden tekintetben tökéletes helyszínnek bizonyult egy nívós kiállítás megrendezéséhez. 3000 nm kiállítói területen csaknem 15. 000 néző látta a több mint 80 autót felvonultató rendezvényt. Nagy öröm számunkra, hogy a versenyidény megkezdése előtt itt mutatkozott be a nagyközönségnek megújult gépeivel a magyar rally élmezőny. A sztárvendég a Ferrari F50 és a James Bond autójaként ismert Aston Martin volt. A márkakereskedők is igyekeztek a legszebb és legújabb modelleket felvonultatni, így egy európai szintű autószalont sikerült varázsolni a keleti régió fővárosába.

Az II. Allianz Hungária Debreceni Autószalonról

A 2003-as Debreceni Autószalon kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjük a csarnok adottságait, valamint a látogatók igényeit. Az autó, mint használati eszköz, státusz szimbólum vagy szórakozás, szinte minden embert érdekel, de mint kortárs művészeti alkotás, esztétikai élmény is megdobogtatja a szíveket. Eddigi tapasztalataink szerint a luxusautók és a kiugró teljesítményű, vagy egyedi építésű autók mozgatják meg a legtöbb embert, éppen ezért 2004-ben még több csúcs modellt állítottunk ki. A látogatók megcsodálhatták többek között a tűzpiros Ferrari F50, a Lamborghini új autója a Murcielago, a Zonda Pagani (összesen 33 db készült eddig belőle) és az F50 kistestvére a Ferrari Modena.
A háttér ipar szervesen kapcsolódik az autózáshoz, helyet biztosíttunk mindazoknak a cégeknek, akik autóápolási és felszerelési termékek forgalmazásával foglalkoznak. Ebben az évben nagyobb hangsúlyt fektettünk a szolgáltatásokra, valamint a színpadi programra is. Fotózással, a gyermekekkel érkezőknek pedig külön játszótérrel igyekeztünk még emlékezetesebbé tenni a rendezvényt.
Az autószalonok Debrecenben és a többi helyszínen, amellett, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítottak a kiállító cégek számára, rangos társadalmi eseményt, látványt és szórakozást jelentettek.

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
ahol érdekes információkhoz juthat.
támogatók
Allianz Hungária